God ledelse
Bærekraftig verdikjede
Vår doble vesentlighetsvurdering 2024 konkluderte med at det vil kreve en konsentrert innsats og et nært samarbeid med leverandørene å skulle øke kunnskapen om verdikjeden, særlig i tredje og fjerde ledd, og sikre at våre ESG-forventninger til leverandører og produkter blir manifestert ned i verdikjeden i løpet av de neste årene.
Vi erkjenner at det ikke minst blir en vanskelig oppgave for samarbeidspartnerne våre, som er nødt til å opprette prosesser for å skaffe til veie, trekke ut og levere ESG-relaterte data. Det kan for eksempel dreie seg om data om produsentenes geografiske plassering, produksjons- og medarbeiderforhold, «due diligence» og så videre.
Vi står selvfølgelig klare til å bidra i prosessen, slik at vi sammen kan komme i mål. For å ta vår del av ansvaret har vi også her etablert fire forpliktelser under innsatsområdet god ledelse, i tillegg til andre styringstiltak.
Våre forpliktelser
13. Vi jobber aktivt med å gjøre verdikjeden vår mer bærekraftig ved å stille tydelige krav til god atferd, og vi går selv foran med et godt eksempel.
14. Vi gjennomfører løpende «due diligence», håndterer identifiserte risikoer snarest mulig og følger opp egen fremdrift.
15. Vi investerer i datasystemer og integrerer ESG-data i våre samarbeid for å kunne ta de mest bærekraftige valgene.
16. Vi kommuniserer ærlig og troverdig til medarbeidere og omverdenen om eget ESG-arbeid.
Våre 2030-mål
- 100 % av leverandørene våre har signert våre etiske retningslinjer i 2023. Se dem her
- 100 % av medarbeiderne har gjennomført digitale ESG-kurs
- 50/50 kjønnsfordeling i ledelsen
- 80 % av samarbeidspartnerne er risikovurdert
- 100 % innkjøp fra kjent produksjonsland
- 60 % leverandørspesifikk utslippsfaktor
- 4,0 (av 5) gjesters opplevelse av vårt ESG-arbeid